• Acasă
  • Blog
  • Cearceaf, cearceaf impermeabil și protecția de saltea: care este diferența dintre ele?

Postat în data 11.5.2022

Cearceaf, cearceaf impermeabil și protecția de saltea: care este diferența dintre ele?

Marea majoritate a oamenilor folosesc cearceafuri. Dar ce ziceți de cearceaf impermeabil și protecția de saltea? Când să le alegeți și de ce? Vă vom prezenta trei variante pe care cu siguranță le veți întâlni la cumpărături.  Alegeți cel mai bun mod de a acoperi patul în funcție de ceea ce aveți nevoie. 

Nimeni nu vrea să spele permanent cearceafurile și lenjeria de pat. Mai ales dacă transpirați noaptea și după ce dați jos așternutul observați că s-au creat pete pe saltea cu transpirația dumneavoastră. Dacă vă întrebați cum să alegeți un cearceaf pentru a proteja suficient salteaua, inspirați-vă din sugestiile noastre. O protecție de saltea nu este întotdeauna necesară, dar există și variante plăcute.

Cearceaful = un accesoriu indispensabil pentru saltea

cearceafuri de pat din terry cu elastic

Cearceaful este una dintre necesitățile de bază pentru a înveli un pat. Alături de așternut, este un instrument esențial pentru protecția lenjeriei de pat. Cearceaful protejează salteaua de murdărirea elementară. Datorită acestuia, nu trebuie să scoateți păr cu păr din saltea și îl puteți folosi astfel încât salteaua să nu fie distrusă. Cu toate acestea, nu protejează salteaua de fluidele în sine. Aceasta înseamnă că dacă turnați ceai sau apă peste salteaua acoperită cu cearceaf, acestea vor intra cu ușurință în interiorul saltelei și se poate deteriora. Mai ales persoanele care au obiceiul de a mânca în pat își pot strica salteaua cu supă sau cafea. 

Cearceafurile de bumbac se fabrică de două tipuri. Cearșaf simplu de bumbac - o bucată de material textil care acoperă întreaga saltea și capetele se bagă sub saltea. Al doilea tip are elastic cusut pe margini, care se întinde și menține cearșaful întins. Materialele populare includ Jersey și Terry, dar acestea sunt vândute doar ca modele cu elastic.

Protecția de saltea = protecția de saltea împotriva murdăriei si lichidelor

protecţie impermeabilă pentru saltea

Protecția de saltea mărește proprietățile protective ale unui cearceaf obișnuit. Există două tipuri, dintre care unul protejează împotriva murdăriei, iar celălalt mărește rezistența la apă a suprafeței saltelei. Protejează doar partea care se folosește, adică suprafața superioară a saltelei, însă pe părți de obicei nu e o probabilitate așa de mare de udare. 

Protecția de saltea standard protejează salteaua de murdăria simplă. Protecțiile de saltea pot fi simple, matlasate, sau pot fi din spuma cu memorie, care se adaptează la forma corpului și asigură un somn mai sănătos. Este potrivită pentru protecția dublă a saltelei împreună cu cearceaful, dar nu protejează salteaua de pătrunderea lichidelor.

Protecția impermeabilă pentru saltea are această capacitate. Lichidul poate fi orice, de la urină, apă, băuturi, până la apă care poate ajunge la el printr-o fereastră deschisă în timpul ploii. Este tratată cu un strat de PU sau PVC, care protejează suficient salteaua. Va recomandam sa optați pentru stratul de PU, deoarece este mult mai respirabil, nu foșnește și oferă protecția necesară.

Umiditatea nu face bine saltelei, mai ales daca provine din lichide care conțin zaharuri, săruri, condimente sau sunt altfel de arome. Apoi se întâmplă ca salteaua să miroase, să se lipească, să înceapă să se rupă, să se sfărâme și chiar poate atrage și insectele. Salteaua astfel deteriorată nu mai este utilizabilă. Prin urmare, protecția împotriva umezelii și a scurgerilor are valoarea sa.

Cearceaf impermeabil = cearceaf și protecție de saltea 2 în 1

cearceaf elastic impermeabil

Acest produs funcționează ca 2 în 1; protejează salteaua împotriva murdăriei, dar datorită stratului din PU sau PVC, servește și ca protector pentru saltea împotriva infiltrației de lichid în saltea. Prin urmare, aceasta este cea mai practică variantă pe care o puteți folosi.

Dacă nu intenționați să utilizați cearceafuri obișnuite în combinație cu o protecție de saltea, cearceafurile impermeabile sunt o soluție excelentă.

  • Suntem o marcă cehă
  • Confecționăm la dimensiuni personalizate
  • 3000+ recenzii ale magazinului
  • Produse unice
  • 30 de zile drept de retur
  • Transport gratuit
    de la 300 lei