• Acasă
  • Blog
  • Cum să alegi o față de masă de calitate și frumoasă pentru fiecare ocazie?

Postat în data 10.8.2021

Cum să alegi o față de masă de calitate și frumoasă pentru fiecare ocazie?

Există o serie de fețe de masa: bumbac, PVC, teflon, satin sau damasc. Cum să alegeți pe cea potrivită pentru casa dumneavoastră? Vă vom sfătui.

Fețe de masa de uz general

Există o cantitate inepuizabilă de țesături și materiale din care sunt cusute fețele de masă. Cel mai adesea veți găsi fețe de masă din bumbac 100%, poliester 100% sau o combinație a acestor două materiale. Aceste fețe de masă sunt de înaltă calitate, le puteți cumpăra la un preț rezonabil și le veți folosi bine.

Fețe de masa din bumbac

Cele mai comune fețe de masă sunt cele din bumbac 100%. Cel mai adesea sunt cusute din pânză de bumbac cu o greutate de aproximativ 145 g/m2. O greutate mai mare nu este o excepție. Acest tip de față de masă se va potrivi bine acasă pe masa de servit  dar și în restaurant. Față de masă albă din bumbac este cea clasica, pe care o puteți spăla până la 90°C.

Față de masă din bumbac - model 503

Fețe de masă din țesături decorative mai solide

Fețele de masă mai solide și opace cântăresc între 160 și 190 g/m2. Sunt cusute din țesături decorative mai solide. În oferta noastră veți găsi, de exemplu, țesături decorative Loneta sau Kanafas. Are un motiv tipic de cuburi și este potrivit pentru o cabană sau interioare rustice.

Față de masă decorativă LONETA - galben închis - rotundă

 

Fețe de masă cu întreținere ușoară

Pentru gospodăriile cu copii sau vârstnici, vă recomandăm o față de masă din teflon. Ce o face specială? Este fabricată din 100% poliester și este prevăzută cu un strat de teflon. Nu trece prin ea lichidul vărsat pe masă, dar îl menține pe suprafața țesăturii. Ștergeți doar fața de masă cu o cârpă umedă și va fi din nou ca nouă.

Citiți: Față de masă din teflon nu numai ca salvare în fața copiilor dezordonați

Al doilea material foarte bine întreținut este fața de masă din PVC. Este posibil să cunoașteți acest tip de față de masă din gospodăriile bunicilor noastre. Cu toate acestea, datorită aspectului său de plastic, nu mai este atât de populară.

 

Fețe de masă pentru ocazii

Fată de masă pentru ocazie ar trebui sa fie specială. Atât din punct de vedere al materialului, cât și al culorii. Puteți alege o față de masă din bumbac alb pur sau materiale premium. Printre ele se numără, de exemplu, satin sau damasc. De asemenea, fețele de masă din teflon cu un element strălucitor arată foarte frumos. Sunt fabricate din materiale de calitate care arată bine și, de asemenea, sunt ușor de întreținut. Dacă în timpul evenimentului vi se varsă vinul pe masă, doar îl ștergeți și puteți continua petrecerea.

Mesele pregătite festiv ar trebui să fie dominate și de fețe de masă cu un motiv festiv. Decorul de primăvară include fețe de masă de Paște cu motive de pui, ouă de Paște și flori. De Crăciun, decorați-vă masa cu o față de masă de Crăciun cu un design de fulgi de zăpadă, spiriduși sau sclipici. Dacă preferați simplitatea, alegeți o față de masă cu o singură culoare. Roșu, alb sau verde este potrivit pentru sărbătorile de Crăciun. Urați bun venit primăverii cu culori vesele. Printre ele se numără galben, portocaliu sau verde deschis.

 
15 mărimi
Față de masă decorativă de crăciun LONETA - model 436
Față de masă decorativă de crăciun LONETA - model 436
Vom coase pentru dvs
44,22 lei De la 30,00 lei (-32%)
 
9 mărimi
Față de masă decorativă LONETA - model 506 - rotundă
Față de masă decorativă LONETA - model 506 - rotundă
Vom coase pentru dvs
66,44 lei De la 46,44 lei (-30%)
 
16 mărimi
Față de masă din bumbac - model 090 de Crăciun - fulgi de zăpadă pe roșu - ovală

Fețe de masă pentru mese de exterior

Înainte de a cumpăra o față de masă pentru o masă în aer liber, gândiți-vă mai întâi unde va fi amplasată masa. Va fi afară și va fi afectată de influența soarelui și a ploii? Sau va fi ascunsă sub o pergolă?

Dacă fața de masă este în mod constant afară și expusă la ploaie, puneți una cusută din material de umbrelă de soare. Acest material este rezistent la apă și rezistent la toți factorii externi. Se folosește, de exemplu, pentru producerea acoperișurilor pentru pergole, leagăne sau umbrele de soare.

Parasole metraj - model 012 - bej închis - lătime 150 cm

 

O altă opțiune este o față de masă din materialul PVC. Acest material este, de asemenea, foarte durabil, dar are un dezavantaj. Se vinde într-o anumită lățime și puteți alege doar lungimea. Lățimea este de obicei de la 130 la 140 cm.

Dacă fața de masă va fi ascunsă sub pergolă, alegeți față de masă din teflon sau față de masă decorativă, obișnuită.

Puteți găsi o gamă largă de fețe de masă în magazinul nostru electronic sau confecționăm la comandă pentru dvs.

  • Suntem o marcă cehă
  • Confecționăm la dimensiuni personalizate
  • 3000+ recenzii ale magazinului
  • Produse unice
  • 30 de zile drept de retur
  • Transport gratuit
    de la 300 lei