• Acasă
  • Blog
  • Consilier pentru cumpărarea unui napron de masă: ce dimensiune să alegi?

Postat în data 7.11.2020

Consilier pentru cumpărarea unui napron de masă: ce dimensiune să alegi?

Napronul sau fața de masă centrală este așezată pe masă, în centru, pe toata lungimea ei. De aceea naproanele, din motive estetice, se suprapun la lungime. Ce dimensiuni ar trebui să aibă un napron funcțional pentru a vă ajuta să atingeți perfecțiunea la aranjarea mesei?

napron de masă

Ce este un napron și pentru ce masă este potrivit?

Naproanele au devenit o modalitate populară de a decora o masă, așa că puteți întâlni naproane pentru Paște și pentru Crăciun. Pe de o parte, este posibil prin el, prin culoare și gust să dați o atingere aparte unei mese festive clasice, în același timp, este posibil să o percepem ca pe o modalitate minimalistă de a așeza o masă cu care nu putem strica nimic. Este necesar să adăugăm că folosim naproane exclusiv pentru mese cu colțuri. Există mai multe denumiri diferite pentru naproane, puteți găsi, de exemplu, numele runner, napron sau fața de masă centrală.

Alegeți lungimea și lățimea napronului în funcție de dimensiunea mesei

Naproanele, în centrul mesei, nu trebuie să ocupe mai mult de o treime din lățimea mesei. Ele nu ar trebui să ajungă prea mult în locurile în care se mănâncă; napronul de pe masă are într-adevăr doar o funcție decorativă și decorează un loc care nu este folosit activ în timpul meselor. Prin urmare, este recomandabil ca napronul să nu fie prea lat. Pentru o lățime a mesei de 90 cm se recomanda o lățime a napronului de aproximativ 30 cm. Lungimea napronului ar trebui să se potrivească cel puțin cu lungimea mesei, dar este ideală o suprapunere de cel puțin 15 cm pe fiecare capăt.

Mărimea corectă a napronului pe masă are excepțiile sale

Pentru ocaziile festive se pretează si un napron mai lung (cu o suprapunere de pana la 30 cm la fiecare capăt), dar lungimea depinde de gustul si impresia dumneavoastră estetica, deoarece fiecare masa are ceva diferit. Nu există reguli stabilite, nici sociale, nici de design, despre care ar trebui să fie dimensiunile napronului. Cu toate acestea, dacă respectați cele de mai sus, atunci dimensiunile ideale ale benzii de rulare pentru o masă de 150 × 90 cm sunt 180 × 35 cm. In oferta noastră veți găsi naproane in următoarele dimensiuni:

Nu uitați nici de aranjarea mesei

Așezarea napronului este, de asemenea, arbitrară. Este posibil să puneți sub el o față de masă curată din bumbac, albă, sau o combinație de culori interesantă cu un napron, ambele putând apoi să se potrivească atât cu interiorul, cât și cu alte articole de pe masă. O variantă interesantă de asortare a napronului este potrivirea sau asemănarea culorii cu aranjamentul de pe masă, care desparte locurile de șezut și completează cu gust zonele libere de pe blatul mesei. Datorită aranjamentului, veți proteja fata de masă sau masa, de deteriorare. Este potrivită aranjarea mai ales dacă nu ați pus o față de masă sub napron și vă este teamă să nu deteriorați suprafața blatului mesei.

  • Suntem o marcă cehă
  • Confecționăm la dimensiuni personalizate
  • 3000+ recenzii ale magazinului
  • Produse unice
  • 30 de zile drept de retur
  • Transport gratuit
    de la 300 lei