Ce se introduce în containerele textile?

Sortarea deșeurilor în containere a devenit o parte normală a vieții noastre. Sortăm materiale plastice, hârtia, metalele și deșeurile biologice foarte eficient. Dar containerele pentru haine rămân încă un mic mister pentru mulți dintre noi. Spre deosebire de alte containere, acestea nu sunt folosite pentru colectarea deșeurilor textile, adică a hainelor care nu mai sunt utilizabile pentru a fi aruncate, ci dimpotrivă. Doar lucrurile care au o altă utilizare își au locul în containerele pentru textile.

Criteriul de bază pentru a decide dacă să arunci hainele la coșul de gunoi sau să le duci la container este starea și curățenia acestora. Dacă hainele sunt bine întreținute și spălate, locul lor este în pubela pentru textile. Dacă sunt rupte, murdare sau degradate, acestea aparțin deșeurilor municipale mixte.

Puteți plasa următoarele articole în containerele pentru haine:
  • Îmbrăcăminte curată și îmbrăcăminte pentru exterior (paltoane, jachete)
  • Pantofi curați și menținuți
  • Lenjerie de pat și cearceafuri curate

Poate părea ne-organic, dar toate hainele, lenjeria de pat și încălțămintea trebuie puse în containerele pentru haine, învelite într-o pungă de plastic sau într-o pungă. Acest lucru le va împiedica să se murdărească în coșul de gunoi, unde deseori ajung toate într-un singur teanc.

Potrivit Biroului de Statistică din Cehia, un total de 23 498 de tone de haine au ajuns în 2019 în deșeurile municipale, adică în tomberoane. Deoarece textilele nu pot fi reciclate decât în cantități foarte limitate, cele mai multe dintre ele sunt depozitate la groapa de gunoi, unde se vor descompune timp de zeci de ani. Cu toate acestea, o parte din hainele, încălțămintea și lenjeria de pat aruncate ar putea ajuta pe cei nevoiași. Trebuie doar să le puneți în containerele pentru textile în loc de gunoi.

Nu numai că veți ajuta organizațiile caritabile și persoanele aflate în nevoie, dar veți contribui și la protejarea naturii noastre. Având în vedere supraproducția de textile, ar trebui, de asemenea, să vă gândiți cu atenție la fiecare achiziție de îmbrăcăminte nouă. Alegeți întotdeauna calitatea, susțineți producătorii locali și, dacă trebuie să aruncați, oferiți textilelor nedorite o șansă la o altă viață alături de altcineva.


Cusut personalizat din oferta de țesături
oferta unica mai mult de 10 000 de produse
Produse cehe materiale textile de casă de calitate
30 de zile pentru returnare de la cumpărarea mărfii
859 puncte de livrare în toată România