Procedura reclamațiilor

1. Dispoziții generale

Aceste reguli privind reclamațiile, în conformitate cu prevederile Legii nr. 89/2012 Colecţiei de legi, Cod civil, cu modificările ulterioare (denumit în continuare „Cod civil”) și Legii nr. 634/1992 Colecţiei de legi, privind protecția consumatorilor, reglementează modul și condițiile de bază pentru revendicarea defectelor bunurilor și exercitarea cererilor de garanție pentru consumatori. Procedura de reclamație se aplică revendicărilor pentru defecte ale bunurilor care se află în perioada de garanție sau sunt în conflict cu contractul de cumpărare.

2. Garanție

Toate produsele beneficiază de o perioadă de garanție de 24 de luni de la primirea bunurilor de către cumpărător. Dacă apare un defect al produsului în timpul perioadei de garanție, trimiteți produsul împreună cu avizul de livrare sau alt document care dovedește achiziționarea mărfurilor din magazinul nostru (sau o copie a acestuia) și furnizați o descriere a defectului și metoda necesară pentru rezolvarea reclamaţiei. În caz contrar, reclamația va fi soluționată în conformitate cu legea.

Reclamația dvs. va fi procesată în termen de 30 de zile de la data solicitării acesteia. Vă vom informa prin e-mail sau telefon cu privire la soluționarea plângerii. Garanția nu se aplică bunurilor pentru care perioada de garanție a expirat în ziua în care a fost depusă reclamația. În plus, uzura articolului cauzată de utilizarea sa normală (de exemplu, schimbarea materialului proporțional cu lungimea utilizării) și defecte cauzate de întreținerea necorespunzătoare  prin utilizarea produsului. Toate produsele expediate sunt supuse unei inspecții atente.

La cererea consumatorului, vânzătorul este obligat să ofere o garanție în scris (certificat de garanție). Dacă se oferă o garanție mai lungă decât cea legală, vânzătorul va specifica termenii și domeniul de aplicare al garanției extinse.

3. Drepturi care decurg din garanție legală

Perioada de garanție se prelungește cu perioada pentru care bunurile au fost reparate în garanție. În cazul unui schimb de bunuri, cumpărătorul primește o nouă garanție de 24 de luni.

În funcție de natura defectului, consumatorul are următoarele drepturi atunci când solicită garanția:

 • în cazul unui defect remediabil, dreptul la repararea defectului în mod gratuit, adecvat și în timp util, dreptul la înlocuirea bunurilor sau componentelor defecte, cu excepția cazului în care acest lucru este disproporționat din cauza naturii defectului și dacă o astfel de procedură nu este posibilă, dreptul la o reducere rezonabilă; prețul de achiziție sau retragerea din contractul de cumpărare
 • în cazul unui defect iremediabil care împiedică utilizarea corectă a bunurilor are dreptul de a schimba bunurile defecte sau de a se retrage din contractul de cumpărare
 • în cazul defectelor reparabile care apar în număr mare sau în mod repetat și care împiedică utilizarea corectă a bunurilor, dreptul de a schimba bunuri defecte sau de a se retrage din contractul de cumpărare
 • în cazul altor defecte ireparabile și dacă nu dorește schimbul articolului, dreptul la o reducere rezonabilă din prețul de achiziție sau la retragerea din contractul de cumpărare.

4. Conflict cu contractul de cumpărare

Vânzătorul este responsabil față de cumpărător prin faptul că obiectul vândut este în conformitate cu contractul de cumpărare atunci când este preluat de cumpărător, mai ales că este fără defecte. Respectarea contractului de cumpărare înseamnă că obiectul vândut are calitatea și proprietățile utile cerute de contract, descrise de vânzător, producător sau reprezentantul acestuia, sau așteptări bazate pe publicitate sau eventual pe calitate și pe proprietățilede folosire obișnuite pentru un lucru de tipul care îndeplinește cerințele legii,și răspunde  cantitatea, măsura sau cantitatea corespunzătoare și corespunde scopului declarat de vânzător pentru utilizarea bunului sau pentru care este folosit de obicei.

În cazul în care articolul nu este în conformitate cu contractul de cumpărare la primirea de către cumpărător (fiind în continuare în dezacord cu contractul de cumpărare), cumpărătorul are dreptul ca vânzătorul, gratuit și fără întârziere nejustificată, să readucă articolul la starea corespunzătoare contractului de cumpărare, la cererea cumpărătorului fie prin schimbul articolului, fie prin repararea acestuia; dacă o astfel de procedură nu este posibilă, cumpărătorul poate solicita o reducere rezonabilă la prețul articolului sau se poate retrage din contract. Acest lucru nu se aplică în cazul în care cumpărătorul știa despre neajunsurile contractului de cumpărare înainte de preluarea bunului sau el însuși a provocat dezacordul față de contractul de cumpărare. O neconcordanță cu contractul de cumpărare, care se manifestă în termen de șase luni de la data preluării bunului, este considerată a fi un conflict de interese deja existent la momentul preluării, cu excepția cazului în care contravine naturii bunului sau dacă nu se dovedește altfel.

Dacă ați primit un produs din magazinul nostru de comandă prin poștă altul decât cel pe care l-ați comandat (înlocuire neintenționată la ambalarea produselor) sau dacă ați primit un produs defect, trimiteți-l înapoi la noi, de preferință în ambalajul original împreună cu bonul de livrare. (sau o copie a acestuia) și furnizați o descriere a defectelor. Vă vom trimite gratuit produsul corect (sau perfect).

Când trimiteți înapoi, alegeți un ambalaj adecvat pentru a preveni deteriorarea mărfurilor în timpul transportului. Clientul va livra bunurile revendicate pe propriul risc, la adresa desemnată pentru returnarea bunurilor.

 • Suntem o marcă cehă
 • Confecționăm la dimensiuni personalizate
 • 3000+ recenzii ale magazinului
 • Produse unice
 • 30 de zile drept de retur
 • Transport gratuit
  de la 300 lei