Postat în data 3.3.2023

Pregătirea gospodăriei de Paște în cinci pași

Sărbătorile de Paște reprezintă unul dintre primele impulsuri de primăvară pentru a vă aerisi casa. Fie că așteptați cu nerăbdare obiceiuri tradiționale, fie că vă bucurați de zilele libere în felul vostru, este plăcut să petreceți timpul într-o casă curată și îmbrăcată primăvăratic. Iată cinci sfaturi simple care te vor ajuta să te pregătești din timp.

Curățați în funcție de vreme

Chiar dacă anul acesta Paștele cade în primăvara astrologică, nimeni nu ne poate garanta o vreme frumoasă și însorită. Paștele din aprilie poate aduce ninsori sau raze ascuțite de soare, care sunt deja calde și te îndeamnă să stai la aer liber. Așadar, lăsați pentru ultima clipă decizia cu privire la ce să includeți în curățenia dumneavoastră. Nu lăsați ploaia și zăpada să se scurgă pe geamurile proaspăt lustruite, iar colindătorii plini de noroi să vă calce pe podele. Ceea ce nu poți curăța și spăla înainte de sărbători, vei face după. Și nu uitați, în Vinerea Mare, nu ar trebui să spălați rufe, să faceți curățenie sau să săpați în grădină.

Decorează-ți intrarea

Prima impresie decide de obicei, așa că nu uitați să decorați intrarea în casă sau în apartament. De asemenea, puteți împleti singuri o coroniță verde de primăvară sau puteți face una împreună cu copii dvs. din materiale achiziționate. Așezați o vază de răchită în fața intrării, atârnați câteva panglici colorate și adăugați câteva perne colorate și alte decorațiuni care nu sunt fragile pe banca sau pe scaunele din hol sau din antreu pentru a face spațiul confortabil și pentru a face față numărului mare de colindători deodată.

Adăugați culori și decorațiuni

Paștele este colorat! Înfrumusețează-ți zona de luat masa cu o față de masă veselă, cu motive de primăvară, cu farfurii de masă noi sau achiziționează o perdea colorată pentru a ademeni privirile de la ferestrele nespălate. Adăugați câteva accesorii de bun gust, vopsiți câteva ouă și ascultați cu voce tare hiturile preferate. Singura excepție de la nebunia pascală este dormitorul tău, unde nu sunt permise persoanele străine. În restul gospodăriei, s-ar putea să fii amețit de toți iepurașii, ouăle, puii și verdeața în creștere, dar în patul tău poți să te întinzi în lenjerie de pat neagră, naturală sau cu o strălucire albă lenjerie de pat.

Coaceți ceva bun

Un oaspete hrănit este egal cu un oaspete mulțumit. Nimeni nu va umbla cu degetele prin dulapuri în căutarea prafului dacă are în față o prăjitură proaspătă, un lichior de ouă sau o bucată de carne de porc cu pâine și castraveți. Răsfață-te pe tine și familia ta cu bunătăți făcute în casă care miros minunat și au un gust divin. Nu mai este nevoie să țineți post, acum este momentul să experimentați cu ingrediente proaspete sau să ștergeți praful de pe rețetele tradiționale ale bunicii. Și uitați de ideile preconcepute. Astăzi, atât femeile, cât și bărbații se află în bucătărie, așa că vă lăsăm pe voi să decideți cine coace cozonacii și cine va împleti răchită de salcie acasă.

Sărbătoriți împreună

O adevărată gospodină știe că trebuie să cumpere ceva nou înainte de Paște pentru ca mielul să nu facă caca pe ea. Un card de credit poate vărsa o lacrimă, dar o femeie fericită face o gospodărie fericită. Această tradiție nu recomandăm să fie schimbată sau ignorată! Fie că împodobești casa sau te aranjezi singur, împărtășește toate noutățile și bucuriile cu prietenii, familia, vecinii. Bucuria împărtășită este cea mai mare și în vizită întotdeauna bunatățile sunt mai gustoase.

Paște fericit!

  • Suntem o marcă cehă
  • Confecționăm la dimensiuni personalizate
  • 3000+ recenzii ale magazinului
  • Produse unice
  • 30 de zile drept de retur
  • Transport gratuit
    de la 300 lei