• Acasă
  • Blog
  • Goldea: Din domeniul floorball-ului în lumea textilelor de casă

Postat în data 24.5.2024

Goldea: Din domeniul floorball-ului în lumea textilelor de casă

Povestea firmei Goldea a început în urmă cu mai bine de 15 ani, pe terenul de floorball. Doi prieteni, Michal și Ondra, țineau în mână vise și planuri de viitor în loc de crose de hochei. Atunci încă nu știau că prietenia lor va da naștere la ceva mult mai mare - un magazin online cu textile originale pentru casă, care acum cucerește inimile oamenilor din întreaga Europă Centrală.

Începuturile noastre între anii 2016-2018

În 2016, Michal și Ondra cu studioul lor web din Zlín au decis să încerce să își construiască propriul e-shop. După ani de zile în care i-au ajutat pe alții să construiască magazine electronice și site-uri web, au simțit oportunitatea de a-și crea propriul lor proiect unic. Acesta a fost Goldea, un e-shop unic cu produse textile pentru casă, această idee a fost transferată într-un e-shop real în cursul anului 2016. Deși nu aveau experiență în acest domeniu, au început cu entuziasm și împreună au început să deslușească misterele lumii textilelor de casă. În toamna anului 2016, după ce au fost lansate primele oferte, au apărut și primele comenzi.

Primul sediu Goldea, începând cu un birou de 25 m² și cu o zonă de expediere puțin mai mare. De aici, dezvoltarea și funcționarea magazinului electronic au fost gestionate până la începutul anului 2022. În 2017, Michal și Ondra s-au familiarizat cu gama de produse, au acumulat experiență și s-au extins în Slovacia. În 2018, Goldea a cunoscut o creștere, iar sezonul Crăciunului a fost o adevărată provocare, mai ales în ceea ce privește executarea și expedierea tuturor comenzilor. După acest sezon urmează o mulțime de schimbări, stabilirea de noi procese și primele baze ale unei companii puternice. Iată cum a arătat pe vremea respectivă.

“prvni-kancelar” “prvni-expedice”

Un nou e-shop, un nou sistem de administrare și hotărâri decisive - acesta a fost anul 2019

De la aceste începuturi modeste, Goldea s-a transformat într-un e-shop înfloritor cu un potențial uriaș. Acest lucru a dus la decizia de a reproiecta magazinul electronic și de a crea propriul nostru sistem de administrare și de expediere, care a simplificat și a îmbunătățit procesul de expediere a comenzilor. Odată cu noul e-shop a apărut pentru prima dată un serviciu suplimentar confecționarea personalizată și am început să creăm primele noastre colecții de textile pentru casă. În 2019, după aproape 3 ani, se lansează o nouă versiune a e-shop-ului.

Anul 2020: succesul nostru în perioada de pandemie

A sosit anul 2020 și, odată cu el, noi provocări pe care nu ni le-am fi putut imagina niciodată. În primele zile ale pandemiei, ne întrebam ce să facem, pentru că, dintr-o dată, oamenii aveau alte priorități decât să cumpere textile pentru casă. "Să vindem țesături" a fost ideea lui Michal și Ondra când au văzut la televizor un reportaj despre oameni care își confecționau măștile de protecție. Nu a durat mult, s-au înțeles cu furnizorul, au pus o reclamă pentru țesături de bumbac și a început să vină o comandă după alta.

Lunile martie și aprilie 2020 au fost un adevărat test al forțelor noastre, am vândut peste 1000 de metri de țesături de bumbac pe zi. Scopul nostru era să gestionăm cât mai multe comenzi pe zi, astfel încât oamenii să poată să își confecționeze măștile de protecție, ceea ce însemna ture de 16 ore, inclusiv în weekenduri. Prietenii și prietenele din cercul nostru au venit să ne ajute. Împreună am gestionat și sezonul de primăvara, vara a fost mai liniștită și ne pregăteam pentru Crăciun. Se aștepta o creștere mare a comenzilor prin intermediul eshop-urilor online deoarece magazinele au fost închise. Anul acesta ne-am extins și în România.

“prvni-tym” “objednavky”

Perioada Crăciunului a fost una dificilă pentru noi. Am lucrat chiar și în weekend-uri și fără muncitorii temporari ar fi fost imposibil. Testele Covid au făcut parte din rutina de dimineață la fel de mult ca și cafeaua și ceaiul, dar în ciuda tuturor obstacolelor am reușit să confecționăm și să livrăm toate comenzile.

“vanocni-latky” “koje”

2021: Ne concentrăm pe gama noastră de produse și filmăm primul nostru spot!

Pandemia a fost o nouă realitate și am început să ne concentrăm asupra ofertei noastre și asupra îmbunătățirii serviciilor noastre. A fost esențial pentru noi să ne îmbunătățim produsele și să ne pregătim pentru următorul sezon de Crăciun. Perioada de "coronavirus" ne-a făcut să credem că suntem cu adevărat capabili și că ambițiile noastre sunt mari. Am început să creăm imagini și fotografii mai bune, am creat prima promoție pentru gama de produse pentru copii, am realizat primele motive proprii de Crăciun, ne-am extins în Ungaria și am început să lucrăm la primul spot Goldea în vară.

“foceni-rucniku” “detske-povleceni-kampan”

La acea vreme, ne confruntam cu o lipsă de comunicare a punctelor noastre forte de bază. Obiectivul a fost acela de a comunica faptul că nu suntem doar vânzători ai altor mărci, ci că noi înșine ne confecționăm și coasem produsele. În timpul verii, am conceput și am realizat primul nostru spot publicitar, pe care l-am promovat pe toate rețelele de socializare în toamnă și care ne-a adus, printre altele, un feedback foarte pozitiv.

2022: Spații noi și o mare varietate de motive florale

După un sezon de Crăciun foarte puternic, ne-am gândit cum va arăta anul 2022. În timp ce analizam sortimentul nostru, am constatat o lipsă de motive florale și de colecții și ni s-a părut că aproape nimeni de pe piață nu avea motivele pe care le doream. Am conceput un moodboard care ne-a fascinat și care ne-a servit drept sursă de inspirație pentru colecțiile noastre pentru întregul an. Am prezentat colecții care v-au încântat foarte mult, una dintre ele fiind colecția Eucalipt.

În lunile de primăvară, ne-am mutat în sfârșit în noul nostru sediu și am părăsit în sfârșit micul nostru birou și expediția. Această mutare a fost o mare eliberare pentru noi și a creat un spațiu în care am putut crește împreună. De asemenea, am decis să ne extindem în Polonia.

Brandul nostru, căruia am început să îi acordăm mai multă atenție în anul precedent, a primit, de asemenea, atenție. Am participat la un interviu la euro.cz și idnes.cz, am deschis, de asemenea, marea problemă a rebrandingului și a redesignului mărcii.

Anul progresului 2023: Noua Goldea, noi ateliere de cusut, motive unice și o echipă dublă

Anul 2023 a adus schimbări mult așteptate. O nouă identitate vizuală pentru Goldea, un nou atelier de cusut în Prostějov, mulți angajați noi și extraordinari și un nou e-shop. În acest moment, Goldea a început să devină pentru noi ceea ce ne-am dorit întotdeauna cu adevărat, un brand proaspăt, cu produse unice și cu o energie uimitoare. Am reușit, de asemenea, să creăm un unicat colecție Crăciun ceh, care purtau simboluri cehe, iar răspunsul clienților noștri a fost foarte pozitiv.

nova-identita” width= “sici-dilna” “svadlenky” svadlenky

2024: Deschidem mai multe ateliere de cusut și ne mutăm din nou

Anul 2024 este din nou un an progresiv pentru noi. La începutul lunii aprilie/mai am mutat întreaga companie într-un sediu nou. Noul nostru centru de expediere este de trei ori mai mare decât cel precedent. Acest lucru înseamnă că nu mai există aglomerație între rafturi și este spațiu suficient pentru toate produsele și comenzile noastre. De asemenea, a trebuit să ne consolidăm capacitatea de producție și în prezent înființăm și deschidem încă 2 ateliere de cusut.

“novy-zasedaci-mistnost” “expedice-nove-prostory”

Coasem pentru bucuria de acasă: Sloganul, după care ne ghidăm

Fiecare piesă din textilele noastre este concepută cu gândul la bucurie, confort și estetica casei. Coasem pentru bucuria de acasă nu este doar sloganul nostru, ci și motto-ul nostru. Este o poveste despre prietenie, voință, o combinație uimitoare de energie și, de asemenea, o mare cantitate de muncă în colaborare a mai multor oameni.  Este o poveste despre cum visele pot deveni realitate dacă facem tot ce ne stă în putință pentru a le îndeplini. Este o mare plăcere pentru noi, să putem înfrumuseța casele din toată Republica Cehă, Slovacia, Polonia, Ungaria și România.

Vă mulțumim, că faceți parte din povestea noastră!

“tymgoldea”
  • Suntem o marcă cehă
  • Confecționăm la dimensiuni personalizate
  • 3000+ recenzii ale magazinului
  • Produse unice
  • 30 de zile drept de retur
  • Transport gratuit
    de la 300 lei