Lenjerie de calitate - cum să distingi lenjeria de pat de calitate de ceea de calitate proastă?

Aveți de gând să cumpărați lenjerie nouă? Nu vă fie teamă să alegeți corect și să investiți în confort și calitate. Alegerea potrivită vă va economisi o mulțime de griji și mai ales de bani. Ne petrecem o treime din viața noastră în pături, așa că nu este cel mai bine să economisim în lenjeria de pat.

Elementul fundamental este un material de calitate

Cel mai bine este să alegeți materiale naturale, în special pentru satinuri, ale căror imitații ieftine din poliester nu au caracteristici suficiente pentru calităţile unei lenjerii de pat. Materialele naturale (în special bumbacul, satinul de bumbac și damascul) pot fi, de asemenea, spălate la temperaturi ridicate, care ucid acarienii, virusurile și bacteriile.

Cu toate acestea, mulți cumpărători urmăresc greutatea, care însă nu este atât de importantă. Densitatea fibrelor este mai importantă. Numerele conferă o densitate ideală de fibre de 200 pe inch pătrat, dar acest parametru este rareori menționat. Materialul de calitate este țesut din fibre lungi subțiri, ceea ce permite de producerea unei țesături ușoare și netede chiar și la o greutate redusă. Un exemplu bun este satinul de bumbac. Țesătura trebuie să fie opacă, să nu fie transparentă. Trebuie să fie moale și plăcută la atingere. Este vopsită cu coloranți reactivi care se absorb adânc în țesătură și nu miroasă neplăcut.

Nu subestimați controlul cusăturii

Uitați-vă bine la cusături. Cu cât găsiți mai multe puncte de cusătură pe ele, cu atât vor fi mai rezistente și lenjeria va ține chiar câțiva ani la spălare frecventă. Materialul textil trebuie să fie tăiat drept și să nu se destrame. Ar trebui să găsiți până la cinci puncte de cusătură pe centimetru, pe dosul cusăturii, pentru a menține lenjeria strânsă, să nu se rupă. Urmăriți nu numai cusăturile de pe dos, ci și tivurile de pe marginile țesăturilor.

Prețul poate fi un ghid

Lenjeria de pat de calitate slabă este de obicei suspect de ieftină. Dacă găsiți un astfel de preț, verificați încă o dată dacă compoziția materialului și densitatea țesăturii merită riscul. Un preț adecvat pentru lenjeria de pat înseamnă multe: țesătura este confecționată în conformitate cu regulile etice și vă va servi mulți ani. Materialului i-a fost acordată toată grija de care țesătura are nevoie pentru rafinament.

Să nu vă fie frică să investiţi în lenjerie de pat care să vă fie plăcută tot anul și care să reziste ani întregi la spălare, la temperaturi ridicate. De asemenea, lenjeria de pat va dura mai mult dacă alegeți dimensiunile potrivite. Dacă aveți nevoie de sfaturi pentru a alege lenjeria de dimensiune potrivită, citiți articolul nostru despre acest subiect.


Cusut personalizat din oferta de țesături
oferta unica mai mult de 10 000 de produse
Produse cehe materiale textile de casă de calitate
30 de zile pentru returnare de la cumpărarea mărfii
894 puncte de livrare în toată România