• Acasă
 • Blog
 • 3 sfaturi despre cum să alegi dimensiunea potrivită pentru față de masă

Postat în data 9.5.2022

3 sfaturi despre cum să alegi dimensiunea potrivită pentru față de masă

Fața de masă este un decor al fiecărei mese. Potrivită pentru gospodării, restaurante, banchete și nunți. Cum o alegi pe cea potrivită? Vă vom sfătui.

1. Luați în considerare dacă doriți să acoperiți întreaga masă sau doar o parte din ea

Cel mai adesea în gospodării veți găsi fețe de masă care acoperă întreaga masă și ajung ușor dincolo de margini. In funcție de forma mesei, puteți alege intre fețe de masă rotunde, ovale, pătrate și dreptunghiulare. Dar puteți alege și așa-numitul napron. Napronul este îngust, lung și acoperă doar o parte a mesei. Este așezat pe toată lungimea mesei și se suprapune la capete.

 
15 mărimi
Față de masă din bumbac satinat de lux - model 0000 - albă Față de masă din bumbac satinat de lux - model 0000 - albă
 
9 mărimi
Față de masă din bumbac - model 930 - rotundă
Față de masă din bumbac - model 930 - rotundă
Vom coase pentru dvs
De la 44,00 lei
 
16 mărimi
Față de masă decorativă VERONA - model 529 - ovale

 

2. Alegeți lungimea feței de masă, ca să fie potrivit de suprapusă

Atunci când alegeți lungimea țesăturii, țineți cont de faptul că fețele de masă din magazine au de obicei dimensiunea feței de masă specificată și nu dimensiunea mesei. De ce? Fiecare dintre noi are un gust diferit și preferă o suprapunere diferită a feței de masă peste masă. Depinde de tine ce suprapunere alegi. Țesătura poate ajunge doar la marginea mesei sau poate atârna liber aproape de pământ. În general, recomandăm o suprapunere de 15 până la 20 cm. Nu recomandam o suprapunere mai mica de 15 cm, deoarece fața de masă nu arată frumos pe masă. Și care este suprapunerea maximă posibilă? Nu există limită în acest caz. De exemplu, fețele de masă pentru mesele de banchet tind să fie până la pământ. Suprapunerea în acest caz este aproape identică cu înălțimea mesei.

 
15 mărimi
Față de masă decorativă LONETA - alb
Față de masă decorativă LONETA - alb
Vom coase pentru dvs
De la 28,42 lei
 
15 mărimi
Față de masă din bumbac - model 936
Față de masă din bumbac - model 936
Vom coase pentru dvs
De la 28,42 lei

 

Atunci când alegeți o față de masă, țineți cont și de faptul că suprapunerea țesăturii trebuie să fie aceeași pe tot perimetrul mesei. Asta înseamnă din fiecare parte a ei. Nu uitați să adăugați suprapunerea necesară peste masă de două ori la dimensiunea finală a feței de masă. Să luăm un exemplu. Daca aveți o masa de 70 x 110 cm si aveti nevoie de o suprapunere de 15 cm, fata de masa trebuie sa aibă 100 x 140 cm.

 

Vă întrebați ce suprapunere să alegeți? Luați în considerare și înălțimea scaunelor, astfel încât fața de masă să nu fie incomod de lungă și să nu deranjeze în timpul șederii la masă.

Cum alegeți dimensiunea napronului?

Naproanele pe masă arată bine singure și în combinație cu o față de masă clasică. Potrivit pentru mesele de zi cu zi sau pentru un aranjament special, original de sărbătoare. Nu există limite ale creativității în acest caz. Cum să alegeți un napron?

 • În mijlocul mesei, napronul nu trebuie să ocupe mai mult de o treime din lățimea mesei.
 • Napronul nu trebuie să interfereze prea mult cu locurile, în care se mănâncă.
 • Lungimea napronului trebuie să se potrivească cel puțin cu lungimea mesei. O suprapunere de cel puțin 15 cm pe fiecare parte este ideală.

Potriviți naproanele cu o față de masă sau șervețele. Culorile contrastante arată foarte bine. Încercați, de exemplu, o față de masă bej și un napron cu modele pronunțate.

 
12 mărimi
Napron de masă decorative LONETA - model 497 Napron de masă decorative LONETA - model 497
Napron de masă decorative LONETA - model 497
Vom coase pentru dvs
De la 46,11 lei
 
12 mărimi
Napron de masă decorative LONETA - model 505
Napron de masă decorative LONETA - model 505
Vom coase pentru dvs
De la 46,11 lei

 

3. Comandați-vă o față de masă cusută la dimensiuni

Fețele de masă oferite standard nu vă convin? Comandați execuția lor pe dimensiuni. Vom fi bucuroși să confecționăm fețe de masă pentru dumneavoastră, conform dorințelor și cerințelor dumneavoastră. Fața de masă poate fi de orice lungime. Singura limită pe care trebuie să o respectăm este lățimea țesăturii. Țesăturile sunt de obicei în lățimi de aproximativ 140 până la 160 cm. Dacă aveți nevoie să confectionați fețe de masă în dimensiuni mari, scrieți-ne sau sunați-ne. Vă vom sugera o soluție potrivită și vă vom confecționa la dimensiuni fața de masă.

 • Suntem o marcă cehă
 • Confecționăm la dimensiuni personalizate
 • 3000+ recenzii ale magazinului
 • Produse unice
 • 30 de zile drept de retur
 • Transport gratuit
  de la 300 lei