Cum se spală prosoapele de bucătărie?

Un prosop de pânză este ca un muncitor harnic în bucătărie. Servește la ștergerea vaselor, uneori șterge mâinile umede ale bucătarului, înfășoară mânerele fierbinți ale oalelor de pe aragaz, și în caz de urgență, împiedică vărsarea lichidelor pe masă sau pe podea. Spre deosebire de prosoapele de hârtie, pot fi folosite în mod repetat timp de mulți ani. Pentru ca prosoapele de bucătărie din bumbac să reziste cât mai mult timp, trebuie să se acorde atenție întreținerii lor corespunzătoare. După cum arată lista de utilizări, de multe ori nu putem evita murdăria abundentă, petele, mirosurile. Cum să spălăm prosoapele pentru a le păstra curate, moi, parfumate și care să absoarbe apa? Iată care sunt sfaturile noastre:

       • Păstrați prosoapele uscate. Întotdeauna atârnați-le la uscat după utilizare, indiferent de gradul de murdărie. Prosoapele încrețite și umede sunt o sursă de mucegai și bacterii în bucătărie și în coșul de rufe.

       • Șervețelele nu sunt un prosop. Folosiți prosoapele de bucătărie doar pentru un scop specific. Dacă ștergeți vasele cu ele, nu le folosiți ca prosop de mâini sau pentru ștergerea ocazională a bucătăriei. Folosiți prosoape de hârtie pentru pete umede sau mizerii mari.

       • Spălați-le separat. Nu spălați niciodată prosoapele de bucătărie împreună cu hainele. Acestea sunt pline de bacterii și murdărie, așa că nu le adăugați la mașina de spălat sau la prosoape sau lenjerie de pat.

       • Ștergeți petele. De preferință imediat după ce ați murdărit prosopul de bucătărie, deoarece petele uscate vor pătrunde în fibre. Umpleți o găleată cu apă fierbinte și amestecați cu bicarbonat de sodiu, soluție de îndepărtare a petelor, săpun de castilă sau detergent de rufe.

         Lăsați în apă prosoapele de bucătărie și apoi spălați-le.

       • Folosiți oțet pentru miros. Adăugarea de oțet alb în loc de balsam de rufe va elimina mirosul și va împrospăta prosoapele de bucătărie. Balsamul de rufe nu este deloc potrivit, reduce absorbția materialului.

       • Nu este nevoie de fierbere. Dacă aveți prosoape din bumbac alb pur, le puteți spăla până la 90°C. Cu toate acestea, pentru o întreținere normală, un program de 60°C este destul de suficient, în special pentru prosoapele colorate. Uscați-le la lumina directă a soarelui sau în uscătorul de rufe, călcarea rămăne la alegerea dumneavoastră.

       • Spuneți la revedere la timp. Utilizarea zilnică a prosoapelor de bucătărie duce în mod natural la uzură, găuri, pete uscate, subțierea materialului. Din când în când, eliminați din sertar prosoapele de bucătărie care și-au depășit utilitatea și achiziționați altele noi.


Cusut personalizat din oferta de țesături
oferta unica mai mult de 10 000 de produse
Produse cehe materiale textile de casă de calitate
30 de zile pentru returnare de la cumpărarea mărfii
866 puncte de livrare în toată România