Cum să alegeți materialul pentru perdele? Vă vom sfătui!

Perdelele sunt un plus frumos și original pentru orice interior. Ce materiale sunt cele mai potrivite pentru utilizarea lor și la ce ar trebui să acordați atenție în timpul producției?

Cum să alegeți un material potrivit pentru perdele

Doriți să începeți să confecționați perdele? Grozav. Avem vești bune pentru voi. Puteți confecționa perdele de ferestre din aproape orice țesătură. Acest lucru elimină consumarea de timp pentru selectarea materialului adecvat. Cu toate acestea, perdelele sunt un adaos foarte semnificativ la interior, deci ar trebui să acordați atenția cuvenită achiziționării de materiale. Gândiți-vă bine dacă perdeaua va servi doar pentru decorarea interiorului sau ar trebui să fie un ajutor funcțional în umbrirea și întunecarea completă a camerei.

Mai departe, măsurați corect ferestrele. Lățimea și înălțimea de la care vor fi derivate dimensiunile perdelelor sunt importante. Pentru perdelele cu modele, acordați atenție direcției de imprimare. Se poate întâmpla ca la final motivul să fie întors cu 90 de grade.

Când confecționați perdelele, țineți cont și de alte aspecte, cum ar fi metoda de agățare. Dacă doriți să atașați perdelele la cârlige, cumpărați, de asemenea, o rejansă potrivită pentru plierea materialului.

Înainte de a cumpăra o țesătură pentru perdele, vă recomandăm să vă gândiți la:

  • scopul și funcția perdelelor,
  • aspectul și structura perdelelor (perdea pliată sau dreaptă, monocoloră sau cu model, mai grosieră sau netedă),
  • dimensiunile perdelelor,
  • modul în care este agățată perdeaua.

 

Materiale de black-out pentru perdele de întunecare

Perdelele de black-out întunecă perfect întreaga cameră. Sunt potrivite pentru dormitoare și camere de copii pentru un somn liniștit și netulburat. Perdelele de black-out sunt realizate din țesături speciale, care sunt compuse din două până la trei straturi. Unul dintre straturi este cel care nu lasă să intre lumina soarelui. O proprietate tipică a acestor materiale de întunecare este greutatea lor mai mare. Le puteți cumpăra într-o lățime de până la 300 cm. Deci se potrivește perfect în spații mari.

 

Cum să alegeți perdele de întunecare sau din ce material se produc, veți afla în articolul Perdele de întunecare - garanția somnului perfect pentru toată familia.

 

Materiale de copii din bumbac pentru camera de copii

Perdelele din camera de copii obișnuiesc să aibă mai ales un caracter decorativ. Materiale din bumbac nu sunt materiale tipice pentru perdele, dar pentru a coase o perdea decorativă pentru copii sunt îndeajuns. Materiale din bumbac pentru copii se oferă de exemplu pe lățimea de 145 cm. Aveți grijă mai ales de direcția imprimeului. La unele motive de copii motivul se repetă pe lățime si nu pe lungime.

 

Materiale decorative populare Loneta

Un material foarte popular pentru confecționarea perdelelor sunt materialele decorative spaniole Loneta. Oferim acest tip de material într-un design cu o singură culoare și, de asemenea, cu modele. Sunt frumoase și materialele cu un motiv de lavandă, flori sau buline. Materialele Loneta cântăresc 190 g/m2 și în compoziție au 55% bumbac și 45% poliester. Datorită acestei compoziții, acestea sunt un material foarte potrivit pentru producția de perdele. Cum așa? Este vorba de o țesătură puternică și durabilă, cu imprimare de calitate. Perdelele realizate din aceste materiale vă vor bucura cu siguranță. Un dezavantaj minor este că oferim materialul Loneta doar pe o lățime de 140 cm. După ce croiți materialul, obțineți o lățime de aproximativ 135 cm. Soluția este, să confecționați două perdele la o fereastră, pe care le veți trage în lateral.

 

Un tip similar de material potrivit pentru perdele este materialul decorativ cu denumirea Verona. Provine din Italia și proprietățile sale sunt aproape identice cu ale materialelor spaniole Loneta.

 

Material decorativ monocolor Rongo

Materialele Rongo sunt niște materiale foarte populare pentru realizarea perdelelor. Este un material cu o singură culoare pe două fețe, care nu se încrețește, neted și cu un luciu ușor. Greutatea acestui material este de 185 g/m2. Avantajul acestui material este întreținerea foarte ușoară, prețul scăzut și lățimea de 150 cm. Oferim materiale Rongo într-o gamă largă de culori fine și expresive.

 

Materiale cu cuburi și carouri

Cuburile și carourile,sunt motive tipice ale materialelor pentru perdele de la cabană. Veți găsi acest model pe așa-numitele materiale de canafas, din care puteți coase perne, fețe de masă sau, de exemplu, huse de perne. Veți armoniza întregul interior al cabanei, într-un singur stil. De asemenea, puteți alege modele rustice dintre motivele în carouri ale materialelor decorative Loneta sau din materialele de bumbac. Motivele florale, canarele, marginile decorative sau panglicile arată, de asemenea, minunat.

 

Confecționăm la comandă

Dacă nu îndrăzniți să confecționați perdeaua, nu se întâmplă nimic. Vom fi bucuroși să confecționăm perdele dumneavoastră. Alegeți din oferta noastră de perdele sau scrieți-ne la [email protected]. Spuneți-ne pe ce țesătură doriți să coaseți perdelele, dimensiunile necesare și metoda de fixare. Vă vom trimite imediat o ofertă de preț.


Cusut personalizat din oferta de țesături
oferta unica mai mult de 10 000 de produse
Produse cehe materiale textile de casă de calitate
30 de zile pentru returnare de la cumpărarea mărfii
894 puncte de livrare în toată România