• Acasă
 • Blog
 • Cum să spălăm cearceafurile astfel încât să rămână flexibile și sa aibă culoarea stabilă?

Postat în data 11.5.2022

Cum să spălăm cearceafurile astfel încât să rămână flexibile și sa aibă culoarea stabilă?

Spălatul cearceafurilor nu are atâtea specificații ca și spălatul lenjeriei. Cu toate acestea, ar trebui să respectați anumite reguli, datorită cărora cearceafurile vor rămâne mult timp flexibile și cu culori stabile.

cearceaf de spălat

Ce este important atunci când spălați cearceafurile?

Respectați aceleași reguli atunci când spălați cearceafurile ca și atunci când spălați lenjeria de pat. Care sunt acestea?

 • Respectați simbolurile de spălare de pe cearceaf.
 • Spălați împreună doar aceleași culori și materiale.
 • Nu umpleți excesiv mașina de spălat.
 • Spălați la temperatura corectă.
 • Călcați la programul corespunzător.

Cum să spălați cearceafurile Terry și Jersey?

Cearceafurile din Terry și Jersey sunt materiale diferite, dar întreținerea lor este aproape identică. Cearceafuri din Terry și Jersey oferite de noi le spălați până la 60°C. Se usucă în uscătorul de rufe la o treaptă medie.  Avantajul cearșafurilor Terry este că nu trebuie să le călcați. Cearceafurile Jersey trebuie călcate  la o temperatură scăzută, maxim la 110°C.

 

Cum să spălați cearșafurile de micro pluș?

Cearșafurile de micro pluș sunt cearceafuri din poliester 100% și sunt concepute pentru zilele reci de iarnă. Pentru aceste cearceafuri se recomandă spălarea la 40°C. Cearceafurile micro-pluș au avantajul că nu trebuie să le călcați.

 

Cum să spălați cearceafurile de bumbac și cearceafurile clasice?

Vindem cearșafuri 100% bumbac sub formă de cearșafuri cu elastice sau cearșaf clasic. Întreținerea lor este aceeași ca și pentru cearșafurile de bumbac. Spălați-le la 40°C, dar nu mai mult de 60°C. Singurele excepții sunt cearșafurile de bumbac albe și cearșafurile de damasc. Le puteți spăla până la 90°C.

 
3 mărimi
Cearceafuri de pat din bumbac cu elastic - model 268 Cearceafuri de pat din bumbac cu elastic - model 268
Cearceafuri de pat din bumbac cu elastic - model 268
Vom coase pentru dvs
De la 98,75 lei

 

Cum să spălați cearceafurile de in?

Cearceafurile de in sunt realizate din material 100% natural. Spălați-le la 40°C și folosiți detergenți ecologici la spălare. Cele pe bază de săpun sunt cele mai bune. Dar nu înălbiți, nu folosiți substanțe chimice, stoarceți la o viteză mai mică și nu folosiți uscătorul.

 
 
Cearceafuri de pat din in - alb
Cearceafuri de pat din in - alb
Vom coase pentru dvs
313,72 lei
 
 
Cearceafuri de pat din in - striat
Cearceafuri de pat din in - striat
Vom coase pentru dvs
313,72 lei

 

Cum se spală cearceafurile impermeabile și protecțiile de saltea?

Pe lângă cearceaful obișnuit, puteți folosi și un cearceaf impermeabil și o protecție de saltea. Cearceaf impermeabil protejează salteaua de murdărie, iar stratul său de PU sau PVC împiedică pătrunderea lichidului în saltea. Protecția de saltea mărește proprietățile protective ale unui cearceaf obișnuit. Există două tipuri de protecții. Un tip protejează salteaua de murdărie, iar celălalt îi mărește rezistența la apă.

 

Cearșaful impermeabil și protecția de saltea se spală la 60°C. Protecțiile care se pot fierbe, le puteți spăla  până la 95°C. Nu folosiți balsam și nu călcați materialul. Uscarea într-un uscător nu este recomandată, dar este posibilă. În acest caz, alegeți uscarea blândă la temperatură scăzută. Apoi lăsați materialul să se usuce la soare. Acesta va albi frumos culoarea albă.

 

Nu uitați să schimbați cearceafurile în mod regulat

Schimbați cearceafurile și lenjeria de pat de cel puțin două ori pe lună. Dacă sunteți alergici, schimbați mai des lenjeria de pat. Desigur, le înlocuiți și dacă a dormit la dumneavoastră cineva aflat în vizită.

Praf de spălat, gel și balsam

Vă recomandăm să utilizați gel de spălat și balsam pentru rufe atunci când spălați cearceafurile. Ambele produse se dizolvă ușor în apă, lăsând cearceafurile frumoase, moi și netede.

 

Puteți găsi întreaga ofertă de cearceafuri în e-shopul nostru. Pe care le veți alege?

 • Suntem o marcă cehă
 • Confecționăm la dimensiuni personalizate
 • 3000+ recenzii ale magazinului
 • Produse unice
 • 30 de zile drept de retur
 • Transport gratuit
  de la 300 lei