Cum să spălăm cearșafurile astfel încât să rămână flexibile și sa aibă culoare stabilă?

Spălatul cearșafurilor nu are atâtea specificități ca și spălatul lenjeriei. Cu toate acestea, ar trebui să respectați anumite reguli, datorită cărora cearșafurile vor rămâne mult timp flexibile și cu culori stabile.

cearceaf de spălat

Ce este important atunci când spălați cearșafurile?

Respectați aceleași reguli atunci când spălați cearșafurile ca și atunci când spălați lenjeria de pat. Care sunt acestea?

  • Respectați simbolurile de spălare de pe cearșaf.
  • Spălați împreună doar aceleași culori și materiale.
  • Nu umpleți excesiv mașina de spălat.
  • Spălați la temperatura corectă.
  • Călcați la programul corespunzător.

Cum să spălați cearșafurile Terry și Jersey?

Cearșafurile din Terry și Jersey sunt materiale diferite, dar întreținerea lor este aproape identică. Cearșafuri din Terry și Jersey oferite de noi le spălați până la 60°C. Se usucă în uscătorul de rufe la o treaptă medie.  Avantajul cearșafurilor Terry este că nu trebuie să le călcați. Cearșafurile Jersey trebuie călcate  la o temperatură scăzută, maxim la 110°C.

 

Cum să spălați cearșafurile de micro pluș?

Cearșafurile de micro pluș sunt cearșafuri din poliester 100% și sunt concepute pentru zilele reci de iarnă. Pentru aceste cearșafuri se recomandă spălarea la 40°C. Cearșafurile micro-pluș au avantajul că nu trebuie să le călcați.

 

Cum să spălați cearșafurile de bumbac și cearșafurile clasice?

Vindem cearșafuri 100% bumbac sub formă de cearșafuri cu elastice sau cearșaf clasic. Întreținerea lor este aceeași ca și pentru cearșafurile de bumbac. Spălați-le la 40°C, dar nu mai mult de 60°C. Singurele excepții sunt cearșafurile de bumbac albe și cearșafurile de damasc. Le puteți spăla până la 90°C.

 
3 mărimi
Cearceafuri de pat din bumbac cu elastic - model 268 Cearceafuri de pat din bumbac cu elastic - model 268
Cearceafuri de pat din bumbac cu elastic - model 268
Vom coase pentru dvs
De la 98,75 lei

 

Cum să spălați cearșafurile de in?

Cearșafurile de in sunt realizate din material 100% natural. Spălați-le la 40°C și folosiți detergenți ecologici la spălare. Cele pe bază de săpun sunt cele mai bune. Dar nu înălbiți, nu folosiți substanțe chimice, stoarceți la o viteză mai mică și nu folosiți uscătorul.

 
 
Cearceafuri de pat din in - alb
Cearceafuri de pat din in - alb
Vom coase pentru dvs
313,72 lei
 
 
Cearceafuri de pat din in - striat
Cearceafuri de pat din in - striat
Vom coase pentru dvs
313,72 lei

 

Cum se spală cearșafurile impermeabile și protecțiile de saltea?

Pe lângă cearșaful obișnuit, puteți folosi și un cearșaf impermeabil și o protecție de saltea. Foaia impermeabilă protejează salteaua de murdărie, iar stratul său de PU sau PVC împiedică pătrunderea lichidului în saltea. Protecția de saltea mărește proprietățile protective ale unui cearșaf obișnuit. Există două tipuri de protecții. Un tip protejează salteaua de murdărie, iar celălalt îi mărește rezistența la apă.

 

Cearșaful impermeabil și protecția de saltea se spală la 60°C. Protecțiile care se pot fierbe, le puteți spăla  până la 95°C. Nu folosiți balsam și nu călcați materialul. Uscarea într-un uscător nu este recomandată, dar este posibilă. În acest caz, alegeți uscarea blândă la temperatură scăzută. Apoi lăsați materialul să se usuce la soare. Acesta va albi frumos culoarea albă.

 

Nu uitați să schimbați cearșafurile în mod regulat

Schimbați cearșafurile și lenjeria de pat de cel puțin două ori pe lună. Dacă sunteți alergici, schimbați mai des lenjeria de pat. Desigur, le înlocuiți și dacă doarme la dumneavoastră cineva aflat în vizită.

Praf de spălat, gel și balsam

Vă recomandăm să utilizați gel de spălat și balsam pentru rufe atunci când spălați cearșafurile. Ambele produse se dizolvă ușor în apă, lăsând cearșafurile frumoase, moi și netede.

 

Puteți găsi întreaga ofertă de cearșafuri în e-shopul nostru. Pe care le veți alege?


Cusut personalizat din oferta de țesături
oferta unica mai mult de 10 000 de produse
Produse cehe materiale textile de casă de calitate
30 de zile pentru returnare de la cumpărarea mărfii
894 puncte de livrare în toată România